Disponible en línia el Diccionari de Sinònims de Frases Fetes (DSFF) de M. Teresa Espinal

Des d’avui està disponible en línia en format de lliure accés del Diccionari de Sinònims de Frases Fetes (DSFF) de M. Teresa Espinal, professora de Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El DSFF és un diccionari conceptual d’expressions lexicalitzades, que relaciona conceptes amb expressions lexicalitzades de naturalesa gramatical diversa, allò que en la gramàtica tradicional s’han anomenat genèricament locucions i frases fetes. Per a cada informació lexicalitzada es proporciona informació gramatical i lingüística diversa. L’obra inclou 5.500 entrades conceptuals i 15.500 expressions lexicalitzades, sent actualment el diccionari de frases fetes més complet de la llengua catalana.

Aquesta nova versió del DSFF permet consultar el diccionari a través d’internet i fer cerques per conceptes, per frase o part d’una frase, facilitant així la seva consulta. Es tracta d’una versió revisada i actualitzada del DSFF publicat originalment en forma de llibre l’any 2004 i reeditat al 2006 com a una coedició entre el Servei de Publicacions de la UAB, Publicacions de la Universitat de València i Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

L’edició original impresa ja incorporava al seu moment un CD-ROM que permetia fer cerques, però aquesta nova versió en línia de lliure accés facilitarà encara més la seva consulta. També existeix una versió en pdf de l’edició impresa, que es pot descarregar de forma gratuïta al web del Servei de Publicacions de la UAB: http://publicacions.uab.es/llibres/fitxa_web_llibres.asp?ID=809.

La versió en línia del DSFF ha estat desenvolupada per Pere Orga i està disponible al web: http://dsff.uab.cat/, sota la llicència Creative Commons Atribució-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.